Kasvistarjotin majoneesidipeillä

Kasvistarjotin majoneesidipeillä

Tällä Hellmann’sin reseptillä valmistat ihanat kasvisherkut majoneesidippien kera tarjottavaksi.
  • Valmistelu

    20 Minutes

  • Kokkausaika

    30 Minutes

AINESOSAT

Munakoisoranskikset

  • 2 pientä, hoikkaa munakoisoa
  • 100 g tempura-jauhoja (esim. Yutaka Tempura Batter Mix)
  • 0,5- 1 litra ruokaöljyä
  • suola

Maalaispatonkisipsit

  • 1 maalaispatonki
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 teelusikka fenkolinsiemeniä
  • sormisuolaa

Lisäksi

  • vihreitä isoja oliiveja
  • mustia pieniä oliiveja
  • snacksikurkkuja, niitä pieniä
  • eri värisiä minitomaatteja

Ras’el hanout -kukkakaalit

  • 2 rasiaa kukkakaalimixiä (valkoinen ja violetti)
  • 2 ruokalusikka öljyä
  • 1 teelusikka ras el hanout -mausteseosta

Sitruuna-broccoliinit

  • 1 paketti broccoliineja
  • 1 ruokalusikka öljyä
  • 1 tuore sitruunankuori raastettuna
  • sormisuolaa

Fetamajoneesi

  • 450 g Hellmann's Real -majoneesia (1 purkki)
  • 200 g feta-juustoa
  • mustapippuria

Sitruunamajoneesi

  • 450 g Hellmann's valkosipulimajoneesi
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 ruokalusikka sitruunamehua

VALMISTUS

  1. Leikkaa munakoison kanta pois ja halkaise munakoisot pituussuunnassa. Leikkaa puolikkaat ohuiksi veneiks ja pyöräytä tempurajauhoissa. Paista 180-asteisessa öljyssä, kunnes kauniin ruskeita. Ripottele päälle sormisuolaa.

  2. Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi. Murskaa fenkolinsiemet morttelissa.

  3. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä patonkiviipaleita välillä käännellen, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää lopuksi joukkoon fenkolinsiemet ja paista heti. Nosta viipaleet lautaselle ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

  4. Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja valuta päälle öljy. Ripottele pinnalle ras’el hanout-mauste ja suola. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia.

  5. Siisti broccoliinien kannat. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä broccoliineja, kunnes ne saavat hieman väriä, mutta eivät ole vielä täysin pehmenneet. Siirrä pannu levyltä ja sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta sormisuolalla.

  6. Valmista fetamajoneesi puristamalla majoneesi kulhoon ja murentamalla joukkoon feta. Rouhi mustapippuria maun mukaan.

  7. Valkosipulimajoneesi tuunataan yhden sitruunan raastetulla kuorella ja ruokalusikallisella sitruunanmehua.

  8. Lisäksi Hellmann'sin chilimajoneesi sellaisenaan.

  9. Kokoa kaikki herkut isolle tarjottimelle tai lautaselle ja tarjoa majoneesidippien kanssa.