Nyhtökana ja paahdettu valkosipulitahna

Maukas nyhtökana yhdistettynä Hellmann's majoneesilla höystettyyn tahnaan ja rapeaan maalaisleipään - täydellistä!



VINKKI! Tee samalla reseptillä nyhtöpossua. Käytä lihana possun lapaa tai etuselkää. Kypsennä uunissa 120–150 °C 4–5 tuntia.
  • Valmistelu

    30 Minutes

  • Kokkausaika

    70 Minutes

AINESOSAT

KANA

  • 1 rasia (4 kpl) broilerin rintaleikkeitä
  • 1 teelusikka suolaa
  • 5 desilitraa barbecue-kastiketta
  • 1 desilitra viinietikkaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 ruokalusikka sambal oelek -tahnaa tai 1 teelusikka punaista chilirouhetta

TAHNA

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ruokalusikka öljyä
  • 200 grammaa (1 rasia) Crème Bonjour Savuinen BBQ -tuorejuustoa
  • 3 ruokalusikka Hellmann's -majoneesia
  • rouhittua mustapippuria

VALMISTUS

  1. Poista broilerin rintaleikkeistä nahat, siirrä palat uunivuokaan ja ripottele suola päälle.

  2. Sekoita barbequekastike, viinietikka, murskatut valkosipulinkynnet ja sambal oelek tai chilirouhe.

  3. Kaada kastike rintapalojen päälle vuokaan.

  4. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 200 asteessa 60–70 minuuttia.

  5. Jäähdytä 15 minuuttia. Nosta palat lautaselle ja nyhdä kypsä liha irti esim. haarukalla.

  6. Laita nyhdetty liha takaisin kastikkeeseen maustumaan.

  7. Halkaise valkosipulit ja kypsennä niitä öljytyssä foliovuoassa keskilämpöisessä grillissä tai parilalla.

  8. Jäähdytä haaleiksi. Irrota leikkauspinnaltaan ruskistuneet, pehmeiksi kypsyneet kynnet kuorista ja hienonna ne.

  9. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon valkosipuli, majoneesi ja mustapippuri.

  10. Anna maustua 30–60 minuuttia.

  11. 1 annos nyhtökanaa

  12. 6 isoa maalaisleipäviipaletta

  13. 1 ruukku vesikrassia tai oreganoa

  14. Grillaa tai pariloi leipäviipaleet.

  15. Levitä valkosipulidippi leiville ja annostele nyhtökana päälle.

  16. Viimeistele annokset vesikrassilla tai oreganolla.